Nadine Loots, praktijk voor kinesitherapie (Brasschaat, Antwerpen)

 

                            

 

Manuele Therapie

Manuele therapie: is een specialisatie in de kinesitherapie die tot doel heeft de gewrichten beter te laten functioneren en de lichaamshouding

en -bewegingen te verbeteren. Hiervoor worden er een aantal specifieke technieken gebruikt die in de gewrichten kunnen worden toegepast.

Verder bestaat het behandelprogramma uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

 

Manuele lymfedrainage

Het menselijke lichaam bestaat 2/3 uit vocht. Dit vocht bevindt zich in en rondom alle lichaamscellen, bloedbanen, lymfebanen en de hersenbanen. Talrijke belangrijke processen in het lichaam gebeuren met behulp van dit vocht: de waterhuishouding.

Het is dus belangrijk dat deze goed functioneert. Het lymfestelsel en de lymfe vervullen hierbij een drainerende rol.

 

Als gevolg van ziekte, ongeval of stress kan deze werking ernstig verstoord geraken. Zo ontstaan er vochtophopingen, zwellingen.

Lymfedrainage is een hele rustige, zachte manuele massagetechniek die de drainage van de lymfe terug activeert.

Pre- en postnatale kine

Het lichaam van de vrouw ondergaat tijdens de zwangerschap ingrijpende veranderingen. Deze kunnen klachten veroorzaken in de rug en ledematen. Tijdens de prenatale sessies wordt de aandacht vooral gelegd op uitleg over de bevalling en eventuele klachten worden opgespoord en behandeld. Tijdens de postnatale kine wordt vooral de nadruk gelegd op oefeningen om de bekkenbodemspieren, buik- en rugspieren te verstevigen.

 

Bekkenbodemreëducatie

Een speciale vorm van gymnastiek die ontwikkeld is om de spieren van de bekkenbodem te versterken of te relaxeren.

Het bewust maken van en het aanleren van technieken om deze spieren, op het juiste moment en op de juiste manier op te spannen

of te ontspannen, kan heel wat urine-of stoelgangproblemen oplossen.

Easytaping

Nieuwe vorm van taping die het gewricht niet vastzet zoals klassieke tape, maar juist ervoor zorgt dat je met minder pijn kan bewegen.

Zo wordt het natuurlijk herstelproces versneld.

Relaxatietherapie

Er worden voornamelijk ontspanningsoefeningen gegeven met de bedoeling om de geest en het lichaam in een staat van rust en harmonie

te brengen en leren hoe gezond om te gaan met spanning.

Het kan baat hebben bij diverse lichamelijke problemen, zoals bv. hyperventilatie, vermoeidheid, angst of paniekaanvallen,

slaapproblemen, burn-out..